Арестуваха двама след екшън в Долна Митрополия
Арестуваха двама след екшън в Долна Митрополия / netinfo

Двама мъже са задържани от полицаи от Долна Митрополия, след като стреляли по униформените и влезли в ръкопашен бой с тях. На 27 август около 19.30 часа четирима полицейски служители били в двора на районното управление в града, когато по улицата преминал лек автомобил «Мазда». От колата били произведени три изстрела по посока на сградата и пътуващите отправили обидни думи по адрес на полицаите.

Служителите на реда последвали стрелците със служебен автомобил, но бегълците не се подчинили на полицейското разпореждане да спрат. Били застигнати на улица в града и опитали да осуетят проверката като излезли от «Мазда»-та и се нахвърлили върху полицаите. В ръкопашния бой на единия от служителите на реда са скъсани пагоните, а друг бил ритан и влачен по земята. Полицаите все пак успели да сложат белезници на двамата мъже и ги завели в управлението.

Установило се, че те са местни жители - на 34 и 25 години, и са известни с предишни престъпления - осъждани са за кражби, хулиганства и шофиране без книжка. 34-годишният шофьор на «Мазда»-та е неправоспособен. Последната му присъда е от месец юли тази година за шофиране в срока на наказателно постановление.

В престъпната си кариера 25-годишният пък вече има покушение над служител на реда. Преди две години в село Върбица той премаза с колата си краката на полицай от Първо районно управление на МВР при опит да осуети проверка.

От мъжете е иззет газов пистолет "Зораки" 9 мм калибър с патрон в цевта. По случая е образувано бързо производство, извършителите са задържани за 24 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата.