Айлян Пашала отчете една трудова злополука - за щастие без жертви
Айлян Пашала отчете една трудова злополука - за щастие без жертви / dariknews

Една трудова злополука е регистрирана за първото тримесечие на 2014 г. в град Долна Митрополия. Това съобщи в пресклуба на БТА в Плевен, директорът на Областната дирекция по труда в Плевен Айлян Пашала като уточни, че за щастие инцидентът не е взел жертви.

Злополуката станала в "Захарни заводи" - Долна Митрополия ЕООД при демонтаж на строително съоръжение и в случая са били установени нарушения по Закона за безопасните условия на труд, при което са издадени и два акта за установено административно нарушение/АУАН/ - един на работодателя и един на техническия ръководител на обекта.

Пашала уточни, че при демонтаж на строителни съоръжения железа с дължина 4,5 м са сваляни от височина над 4,4 м, при което 45-годишен работник се е закачил и е паднал от същата височина. В резултат му е бил счупен таза и няколко ребра и е получил други наранявания. Веднага след инцидента управителят е подал сигнал в Инспекцията по труда и в Спешна помощ, където човекът е бил откаран веднага, състоянието му е било стабилизирано като са взети и мерки за лечението му.

Работникът е имал трудов договор със "Захарни заводи" - Долна Митрополия ЕООД, където работи. Айлян Пашала уточни, че санкциите по издадените АУАН варират между 1500 и 15 000 лева.