62-ри Парад на модата-Лято 2016 - тази неделя в ДКТИван Радоев
62-ри Парад на модата-Лято 2016 - тази неделя в ДКТИван Радоев / dariknews.archive

В края на тази седмица в Плевен ще се състои поредното 62-ро издание на „Парад на модата - лято 2016", коeто се провежда традиционно под патронажа на кмета на Плевен, а организатори са Община Плевен, Сдружение Обществен фонд „Читалища", читалище „Лик" и Георги Ангелов.

Идеята, режисурата, постановката и хореографията са дело на създателя на шоу-спектакъла - актьорът от Плевенския Драматичен театър, Георги Ангелов.
Озвучаването ще е на Асен Антонов, а музикалната обработка е на Николай Колев. Бижутата към тоалетите на манекените са на „Галвано" ЕООД - Надежда Христова - София.

В "Парад на модата" - 2016, който ще се състои тази неделя от 20:00 часа в ДКТ"Иван Радоев", ще участват Клуб по спортни танци „Дъга" - Плевен и поп изпълнителите Христо Генов и Магдалена Лунголова. След края на шоуто, показаните модели ще могат да бъдат закупени.

Сред традиционните участници и този път е дизайнерският център „Ариес Уникат" на Светла Димитрова - двукратен носител на "Златната игла" за артистична мода, която ще покаже колекцията си „Самодиви". Заедно с нея ще се представят отново и Димитър Кръстев и Мария Божилова от София.

13 са дебютантите в "Парад на модата - 2016". Млади хора, завършили образованието си в България като на някои от тях предстои да учат в Милано.

Десислава Захариева, е подготвила за зрителите нестандартна и артистична колекция. Христина Якимова ще се представи с колекция по "номадска тема". Свои модели ще покажат още Мария Попова, Димана Арнаудова, Иван Гинчев - с колекции мъжка и дамска мода.

В шоуто ще участва Татяна Арнауд, която ще представи самостоятелно ревю в Милано през септември тази есен, след което ще продължи образованието си в Милано. С нея колекции ще покажат Александър Велинов - с пролетни тоалети, Милена Нгуен и Цвети Тинова - с мода за тийнейджъри и дами.

Мария Радулова/на снимката/ ще представи Плевен с 10 модела колекции пролет/лято, подходящи както за ежедневието, така и за официални случаи, а Виктория Костадинова е заложила изцяло на официалните тоалети.

"Ще доведа в Плевен цвета на най-младото поколение в България, част от което е заявило своето участие в Европа и света. Тези млади хора, които ще се представят в неделя ме зареждат с много енергия, и най-радващо е желанието им да останат и да се реализират в България", каза още Георги Ангелов.