58 бакалаври изпрати ф-т Здравни грижи при МУ-Плевен
58 бакалаври изпрати ф-т Здравни грижи при МУ-Плевен / archive.dariknews

Този четвъртък факултет „Здравни грижи" при Медицински университет - Плевен отпразнува своята годишнина с Тържествена промоция на Випуск 2013 от общо 58 бакалаври по специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка". Това е петият пореден випуск дипломанти на факултет „Здравни грижи" - 35 медицински сестри и 23 акушерки.

Средният успех на специалност „акушерка" е много добър 5.06, а при специалност „медицинска сестра" той е много добър 4.70. От завършилите 23 акушерки Екатерина Николова Владимирова от гр. Белене е с най-висок успех - отличен 5.77. От 35 дипломирани медицински сестри Валя Любчова Дончева от гр. Плевен е с отличен успех 5,89. Сред дипломантите се откроява единственият мъж - Цветан Петров Цветанов от гр. Плевен - завършил специалност „Медицинска сестра".

58 бакалаври изпрати фт "Здравни грижи" при МУПлевен
netinfo

От името на Община Плевен приветствени думи поднесе зам.-кмета на Плевен арх. Трифон Иванов.

58 бакалаври изпрати фт "Здравни грижи" при МУПлевен
netinfo

След тържествено полагане на Сестринската клетва на Флорънс Найтингейл, основоположник на професионалната сестринска грижа, абсолвентите получиха дипломите си от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов.

58 бакалаври изпрати фт "Здравни грижи" при МУПлевен
netinfo

За отличниците на випуска бяха подготвени множество награди - плакет „Отличник на МУ-Плевен", комплект медицинска литература от университетския Издателски център, апарати за измерване на кръвно налягане и рекламни материали.

58 бакалаври изпрати фт "Здравни грижи" при МУПлевен
netinfo

Показателен факт е, че 100% от дипломираните акушерки и медицински сестри на випуска вече са намерили своята успешна професионална реализация в здравните заведения в град Плевен и страната - в клиники на УМБАЛ „Д-р Георги Странски" - Плевен, в диагностично-консултативни центрове, в медицински центрове, детски ясли и частни болници.
Част от абсолвентите ще продължат обучението си и в магистърските програми на университета.

Разкрит официално с решение на 40-то Народно събрание на Р България от 16 октомври 2008 г., Факултет „Здравни грижи е най-младото звено в структурата на МУ-Плевен. За кратката си история, факултетът успява да защити програмна акредитация на двете специалности, по които провежда обучение.

Това са специалност от регулираните професии „Акушерка" с обща оценка по критериите 9,39 (от максимална 10,00) и капацитет от 120 студенти и специалност от регулираните професии „Медицинска сестра" с обща оценка по критериите 9,19 и капацитет от 220 студенти.