3 г. в затворническо общежитие за шофьор, причинил смъртта на трима младежи
3 г. в затворническо общежитие за шофьор, причинил смъртта на трима младежи / dariknews

С присъда от 8 май 2014 г., състав на Плевенски Окръжен съд призна подсъдимия И.В.И. за виновен в това, че на 29 юни 2013 г. в село Глава, Плевенска област, при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата като не спазил ограничение на скоростта от 20 км/ч и причинил смъртта на В.В., С.Н. и И.Г.

Съдът осъди И.В.И. на четири години и шест месеца лишаване от свобода, като го лиши от правото да управлява МПС за срок от четири години и шест месеца, считано от влизане на присъдата в сила.

Окръжният съд в Плевен е намалил с една трета наложеното на подсъдимия наказание от четири години и шест месеца лишаване от свобода при което той следва да изтърпи наказание в размер три години лишаване от свобода при  

 

общ режим на изтърпяване на наказанието в Затворническо общежитие от открит тип. Подсъдимият И.В.И. е осъден да заплати и направените по делото деловодни разноски.

 

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

На 29 юни 2013 г., малко след полунощ „Опел Вектра", при движение с несъобразена скорост по улица "Г. Димитров" в село Глава, се е ударил в дърво на тротоара. При удара предната част на автомобила се е възпламенила като дошлите огнеборци са рязали ламарините на колата за да извадят намиращите се в колата двама младежи - на 17 и 18 години от селото и 20-годишен от село Чернево - Варненско.

Единствено 24-годишният, който е управлявал колата оцелява. Останалите умират - 17-годишният по пътя за болницата в Плевен, а другита двама в реанимацията.