22-годишният Никола се възстановява успешно след операция
22-годишният Никола се възстановява успешно след операция / dariknews.archive

"Искам да ви споделя, че засега следоперативното възстановяване на сина ми Никола е успешно! Операциите са успешни. Хубавата новина е, че ни изписват от болницата и се прибираме във вторник късно вечерта в Плевен".

Това сподели в профила си в социалната мрежа Фейсбук майката на Никола Ботев - Полина Ботева. 22-годишният студент от Плевен страда от изключително рядка форма на рак и в кампанията за набиране на средства за лечението му се включиха стотици хора с добри сърца.

След операцията на Никола в Турция той не може да има контакти с никого поради опасност от вирусни инфекции. Трябва да се съхрани общото му добро състояние заради последващите терапии, обяснява Полина Ботева. Това, което предстои за Никола, е лъчетерапия и химиотерапия. За целта вече има насрочена консултация на 24 и 25 февруари отново в Анадолу Джон Хопкинс, филиал Медикал Истанбул. Тогава Никола и майка му отново ще пътуват за Истанбул.

"След консултацията ще имаме информация кога, за колко време ще продължи и какво ще струват терапиите на Никола. Засега вървим по предварителния план. Благодаря за вашата обич и заинтересованост за здравословното състояние на Никола. Благодарим и за това, че не сте спирали да събирате средства за последващите терапии. Вярваме, че всичко ще бъде наред, макар да знаем, че борбата продължава, че краят не е толкова близо. Но накрая всичко ще е наред! Обичаме ви и ви благодарим сърдечно!", пише Полина Ботева.