/ Община Ловеч
14 художници - съвипускници от художественото училище в Троян, откриха обща изложба в Ловеч. Сборната експозиция е под наслов „Фабрика Арт Колективъ”. Тя показва живопис, керамика, иконопис, карикатура и ковано желязо.

Община Ловеч


Пред почитателите на изкуството говориха директорът на Художествената галерия в Ловеч Валентин Узунов, който посочи, че различията между авторите са огромни, но ги обединява един випуск и една енергия; Магдалена Йотова, която сподели, че за нея това е един голям творчески и приятелски празник; и Ивайло Цветков, по думите на когото групата е малко „карашик” (размесена, разбъркана), но се надява да донесе радост на ловчалии.

Община Ловеч


Впрочем видният карикатурист е син на дългогодишните актьори в местния театър от близкото минало Георги и Ганка Цветкови и в голяма степен се счита също за ловчалия. Любопитната изложба е събрала творби на Кино Бойковски, Валентина Николова, Людмил Александров, Магдалена Йотова (Ловеч), Мирослав Вълев, Стефан Петков, Тихомир Витков (Ловеч), Антон Кръстев, Ивайло Цветков, Иванко Стойков, Илийчо Алексиев, Евелин Стоянов (Ловеч), Генади Богданов и Георги Маринов.

Организатори са община Ловеч, СБХ - представителство Ловеч, и Художествената галерия в града.