/ iStock/Getty Images
Мостът бе компрометиран при наводненията през януари
Във връзка с изпълнение на проект за аварийно възстановяване и реконструкция на моста на река Ерма в Трън към квартал "Мурговица" и подпорни стени при моста, се забранява движението по съоръжението, съобщиха от Общината. То ще се извършва по обходен маршрут, указан с табели.

Мостът бе компрометиран при наводненията през януари, когато вследствие на обилни валежи река Ерма излезе от коритото си. Ще бъде изградена 30-метрова подпорна стена.

Започва дългоочакваният ремонт на пътя от Перник за София

Нейното предназначение е освен да подсили съществуващите подпорни стени и да предпази от евентуално заливане при голямо пълноводие на реката. Мостът ще бъде изцяло реконструиран. Сега устоите му са частично разрушени, в средата на пътната плоча има провисване, армировката е корозирала.

Възстановителните работи са на стойност 492 967 лв. Ще бъдат укрепени и подпорните стени на Ерма в центъра на пограничния град. Предстои да бъдат изградени и нови с обща дължина 600 м, ще се почистят и терени по поречието. Строителните дейности са на стойност 983 212, 70 лв. без ДДС.