/ iStock/Getty Images
Вторите PCR тестове на двете учителки от детска градина "Родолюбче" в Перник, дали положителни проби за COVID-19 при провеждащото се рутинно изследване на персонала на детските заведения , са отрицателни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Резултатите са получени днес. Очаква се наложената им карантина да бъде свалена, а поставените в домашна изолация деца да се върнат в детското заведение.

Новите изследвания, направени в Националната референтна лаборатория, потвърждават отрицателните резултати от тестовете, които едната от учителките си е направила в местна лаборатория, след като преди няколко дни нейната проба се оказала положителна.

Днес са получени резултатите и от изследванията в 9-та детска градина "Калина Малина" в Перник. Сред тях има един положителен резултат на учителка, чиято група не е посещавана от деца след възстановяването на работата на детските заведения.

От РЗИ - Перник съобщиха, че през последното денонощие има още три положителни проби за COVID-19 на територията на областта. Те са на двама мъже, работещи като охранители в столична болница и на възрастна жена, която живее в София, но е била карантинирана в град Батановци.