12 в конкуренция за кметския стол в Перник
12 в конкуренция за кметския стол в Перник / снимка: Dariknews.bg, архив

Дванадесет са претендентите за кметския стол в Перник. Девет от тях са издигнати от партии, а зад трима от стоят местни коалиции.

Общо 26 партии и коалиции внесоха документи за участие в изборите за местна власт в община Перник. Три от тях са отпаднали, след като не са регистрирали нито кандидат за кмет на общината и на кметства, нито листа за общински съветници, съобщи шефката на Общинската избирателна комисия Румяна Петрова.

Със свои кандидати в кметската надпревара ще участват партиите ГЕРБ, БСП, АБВ, ББЦ, „Атака", Национална републиканска партия, ДЕОС, „Глас народен", партия „Социалистически път Български път", както и местните коалиции-партия „Български социалдемократи и ПП „Зелените", „Реформатори и демократи за Перник - ЕНП, ПП „Никола Петков", БДФ, БСДП и „Народен съюз - ВМРО- Патриотично обединение". Сред партиите, които не са регистрирали кандидати за кметове са ДПС и БДЦ.

В ОИК беше изтеглен и жребият за определяне на поредния номер на партиите, коалициите и местните коалиции в бюлетината за местните избори.