/ БГНЕС
Ремонтът на площад „Жеравица“ в Монтана започна и ще се прави на части с цел да не се затваря изцяло централната част на Монтана, съобщи кметът Златко Живков.

Предстои подмяна на настилката на площада, ремонт на фонтаните, подмяна на осветлението и ново озеленяване. Чинарите, засадени преди 50 години и превърнали се вече в огромни дървета, ще останат на местата си.

Зелените площи по площада и около него също ще останат, но ще са с променен и по-добър вид. Живков призова хората от Монтана да проявят разбиране и търпение по време на строителството. Той припомни, че срока за изпълнение на проекта е 2 години, но общината ще направи всичко възможно ремонтът да завърши до края на тази година.

Ремонтните дейности по площада са за 5 милиона лева, като средствата бяха отпуснати от българското правителство в края на 2020 година. Заради обжалване на процедурите през 2021 година ремонтът не започна, но сега вече всички съдебни спорове около строителството са решени и изпълнителят започна работа, обяви Златко Живков.  
БТА