/ МВР
Полицейските действия са реализирани под ръководството на прокуратурата
Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и пътен контрол бе проведена през вчерашния ден на територията на община Вълчедръм, съобщиха от полицията.

МВР

Действията са осъществени от служители от отдели "Криминална полиция", "Охранителна полиция” и "Разследване" на ОДМВР Монтана, Районно управление-Лом и жандармерийското звено в Монтана, под ръководството на прокуратурата.  

Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност в страната (СНИМКИ)

В хода на акцията са извършени проверки на 8 обекта, 91 МПС и 113 лица, при които са съставени 6 акта и глоба с фиш.
При проведените процесуално-следствени действия на три частни адреса във Вълчедръм, са иззети револвер, без фабричен номер, газов пистолет без предпазна муфа, 2 пушки, 104 боеприпаса, устройство за произвеждане на изстрели, наподобяващо химикалка, металотърсач и 278 предмета - монети, пръстени и други, за които се предполага, че са културно-исторически ценности .

МВР

В рамките на полицейските действия е извършено претърсване и в имот в село Долни Цибър, стопанисван и ползван от 65-годишен местен жител. Оттам са иззети 23 пластмасови бутилки, съдържащи 236 литра бяла течност с мирис на спирт, без български акцизен бандерол.

Вижте резултати от спецоперацията в добричкото село Стожер

Контрабандни цигари са установени и при проверка на постройка на допълващо застрояване в имот в село Долни Цибър, обитаван от 66-годишна жителка. Иззети са 243 къса тютюневи изделия, без български акцизен бандерол.

МВР

По случите са образувани четири досъдебни производства и преписка. Работата по тях продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Монтана и Районна прокуратура-Лом.