/ МВР
Служители на сектор „Контрол на общоопасните средства“ в ОД на МВР-Монтана иззеха голямо количество пиротехнически изделия, продавани в нарушение на закона без нужното разрешително, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Варненската пожарна със съвети за безопасност по време на коледните празници

Незаконната продажба е установена на 18 декември при проверка на бус, паркиран на общинския пазар във Вълчедръм. В него са открити общо 1823 пиротехнически изделия от категория F4, F3 и F2 и 600 халосни патрона 9mm.

МВР

Съставен е акт за установено административно нарушение от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, а незаконно предлаганите материали - с обща маса 27 кг, са иззети.

Напомняме, че в момента се извършват засилени проверки за недопускане на нерегламентирана продажба и употреба на пиротехнически изделия. На деца под 12 години е забранено да се продават изделия от категория F1, които са с ниска степен на опасност.

Проверяват за незаконна търговия на пиротехнически изделия преди празниците

Изделията от категория F2, които са със средна степен на опасност и нисък шум и са забранени за продажба на лица под 16 години, тези от категория F3, които са със средна степен на опасност и предназначени за боравене на открито, са забранени за продажба на ненавършили 18 години, а категория F4 са предназначени за продажба само на хора, имащи разрешение за професионално боравене с пиротехника.