/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Монтана издаде постоянна мярка за "задържане под стража" на 28-годишен мъж, който през юли 2019 години изтеглил 2860 лева от чужда дебитна карта и след това се укривал до октомври 2021 година, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Според събраните по делото доказателства в дните от 2 до 10 юли 2019 година той теглил 17 пъти пари от дебитната карта на пенсионер от село Губеш, в община Годеч без негово съгласие.

Хванаха мъж, изтеглил 4 400 лв. от карта на починал

Така от банкомати в Монтана и Годеч успял да изтегли 2860 лева. След като потърпевшият разбрал за липсата на средствата и сигнализирал в полицията, по случая започнало разследване. Мъжът бил извикан за разпит и повдигане на обвинение.

Той обаче не се явил, не бил открит и на двата му адреса в монтанските села Мадан и Бъзовец. Заради това бил обявен за общодържавно издирване и бил задържан преди няколко дни.

Магистратите са преценили, че обвиняемият, който вече е осъждан за други престъпления, може да се укрие и заради това са му наложили най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Така той ще трябва да изчака произнасянето на присъда в затвора.
БТА