/ iStock/Getty Images
Община Вълчедръм въвежда режим на уличното осветление в града и селата с цел икономия на електроенергия, съобщи за БТА кметът Иван Барзин.
Осветлението ще се пуска от 18:00 до 22:00 часа и от 5:00 до 6:00 часа сутринта, а от 22:00 до 5:00 часа по улиците ще бъде тъмно.

Забранява се използването на електрически уреди в сградата на общината във Вълчедръм и в кметствата, ще се следи стриктно за пуснати през деня лампи и други уреди на ток. Сметката на общината за ток през първия месец на тази година е 42 000 лева при около 20 000 лева през същия месец на миналата година, уточни Барзин.

Обществените сгради в община Вълчедръм се отопляват с печки на нафта, която също е с висока цена и по възможност в кметствата ще се използва възможно най-икономично, обяви кметът. Той уточни, че не се мисли за икономии на гориво в трите училища в общината и дома за възрастни хора във Вълчедръм, където живеят 48 души и има 24 души персонал. Надявам се работещите в обществените сгради да гледат на тях на тях като на нещо свое и да не оставят пуснати излишно електроуреди и осветление, когато няма никой в сградите, обяви кметът.
БТА