занаятчии
занаятчии / iStock/Getty Images
Фестивал на слънчогледа ще събере на централния площад "Жеравица" в Монтана фермери, занаятчии, готвачи и производители на натурални храни от 28 до 31 август, съобщиха от общината в Монтана.

Заявка за участие вече са дали майстори на дърворезбата, на керамиката, производители на бижута и сувенири, ножари, производители на продукти от мляко и месо, на хляб, на етерични масла, на натурален мед и био-храни и т.н.

По време на фестивала за децата са предвидени игри на открито, сапунена работилница и други забавления. За ценителите на кулинарното изкуство организаторите са предвидили различни традиционни ястия, които ще бъдат приготвяни на място - гозби с месо, зеленчуци, баници, гофрети, домашна лимонада и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков ще се включи във фестивала на 31 август и ще направи домашна баница с чипровски кори в бакърена тава. За доброто настроение на посетителите е предвидена ежедневна музикална програма, като на 30 Август от 20 часа концерт ще изнесе оркъстър "Виво Монтана".

Фестивалът на слънчогледа ще се проведе за втора поредна година в края на лятото в Монтана. Негови организатори са общината, регионалната занаятчийска камара и местни фирми.
БТА