/ iStock/Getty Images
В дома за възрастни хора с психични разстройства в село Говежда, община Георги Дамяново, са установени 20 заразени с COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Заразените са изолирани на отделен етаж от останалите 60 настанени в социалния дом, чиито тестове са отрицателни за новия коронавирус, уточниха от здравната инспекция.

Кои са лекарите близнаци, влезли като доброволци в болници (ВИДЕО)

През последните три дни в Монтанско са установени 167 нови случая на COVID-19. От тях двама са приети в болница, а останалите са в домовете си. За последните три дни са починали 14 души, заразени с вируса.

Към момента в област Монтана има 893 души с активна инфекция, като 128 от тях са в болници, а останалите са в домовете си. Най-много от заразените са в общините Монтана и Берковица, но има във всичките 11 общини на региона. От началото на пандемията в област Монтана са диагностицирани 1971 души, от тях 988 са излекувани, а 90 са починали.

Заради положителен тест на учителка от Второ основно училище "Константин Фотинов" в Лом под карантина са поставени 22 деца от училището, съобщиха още от РЗИ в Монтана.