/ / iStock/Getty Images
Временно се закриват леглата за неусложнени случаи на COVID-19 в МБАЛ-Тетевен, считано от 13 декември, поради заболяване на двамата лекари и част от останалия персонал в отделението, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

И.д. директор на РЗИ д-р Росица Милчева заяви пред БТА, че към момента там се лекуват трима пациенти, за които ще се грижи дежурен лекар от вътрешно отделение. Новооткритите случай от община Тетевен, нуждаещи се от болнично лечение, ще се пренасочват към останалите COVID отделения на територията на областта.

Дейността на COVID отделението в тетевенската болница, в което има 18 легла за неусложнени пациенти, ще се възобнови, когато лекарите се върнат на работа.

Д-р Милчева каза още, че към днешна дата са карантинирани две групи в детски градини и два класа в учебни заведения в областта.

По информация на РЗИ регистрираната 14-дневна заболеваемост за област Ловеч е 368 на 100 хиляди население. Новодиагностицираните случаи на коронавирус са 37, сред тях са медицинска сестра от Ловеч и акушерка от Троян.
БТА