Заместник-председателят на НС награди изтъкнати педагози от Кърджалийско.
Заместник-председателят на НС награди изтъкнати педагози от Кърджалийско. / netinfo
Зам.-председателят на НС награди заслужили педагози от Кърджали
 
На специална церемония по случай 24 май заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на петима заслужили педагози от Кърджали най-високото отличие в системата на образованието - наградата „Неофит Рилски”.
 
Това са Нели Иръмбойкова от Езиковата гимназия.Теодора Богданова от СУ ”Отец Паисий”, Павлина Митрева от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, Цветанка Крачунова от Професионалната гимназия по икономика и Диана Севдалинова от ОУ в с.Рогозче.
В церемонията, състояла се снощи, участваха областният управител на Кърджали Никола Чанев и началника на РУО Гроздан Колев.
 
Областният управител Никола Чанев връчи наградите на още 15 учители, както и 8 представители на културата и  журналисти. За постигнати високи резултати в национални и международни конкурси и олимпиади, бяха отличени близо 40 ученици, една вокална група и два спортни отбора.
 
„На всеки е дадена речта, но само избрани имат словото. Вашият глас се чува и когато шепнете” - с тези думи зам.-председателят на парламента се обърна към присъстващите.
 
Те бяха поздравени и от областния управител Никола Чанев. Той подчерта, че област Кърджали е богата на таланти, пожела децата от региона да покоряват все повече върхове и се обърна към тях с думите: Не слагайте юзди на мечтите си!