В три от парковете на Кърджали монтираха къщичка за книги.
В три от парковете на Кърджали монтираха къщичка за книги. / netinfo
В три от градските паркове на Кърджали монтираха Къщички за книги, а снощи една от тях в Градската градина на областния град, бе открита от заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и областният управител Никола Чанев, който е един от авторите на инициативата. Тя е под мотото „Прочети и върни”, а другите инициатори са младежите от ГЕРб в кърджали, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 
Цвета Караянчева донесе донесе една от любимите си творби от детството – романът „Ян Бибиян“ от Елин Пелин и обеща да дари и по един абонамент от местните ежедневници за читателите в Градската градина, парк „Арпезос север“ и парк „Горубсо“, където са поставени къщичките.
Във всички тях вече са подредени заглавия от българската и чуждата литература - класика, детски книги, научно-популярни издания и др. „Идеята ни е да насърчим интереса към четенето сред подрастващите в днешните дигитални времена, когато компютрите и мобилните устройства са доминиращи, коментира областният управител на Кърджали. И изрази надежда повече кърджалийци да се присъединят към инициативата, да се възползват от нея, да я популяризират като предоставят свои книги.