снегорин
снегорин / iStock/Getty Images
Няма бедстващи хора и населени места без ток
На територията на област Кърджали пътищата от републиканската пътна инфраструктура са обработени и проходими при зимни условия, каза за БТА директорът на Областното пътно управление инж. Иван Гавазов.

Той уточни, че към момента няма въведени ограничения, закъсали автомобили и паднали дървета. Отчете също, че машините са на терен, но заради продължаващия снеговалеж от мокър сняг се очаква през следващото денонощие да има паднали дървета.

За БТА областният управител Даниел Делчев коментира, че до момента не е съобщено за населени места без ток, вода или бедстващи хора.

По данни на Хидрометеорологичната обсерватория /ХМО/ в Кърджали, най-голямо количество сняг е паднало в Кирково - 31 л/кв.м, а като височина на снежната покривка - в Крумовград - 18 см. По информация на кмета на Крумовград Себихан Мехмед, по високите места в общината снежната покривка достига до височина от 40 - 50 см.

Валежите от мокър сняг на територията на област Кърджали продължават, а прогнозите на ХМО са да не спират до утре. По данни на Националния институт за метеорология и хидрология, област Кърджали е в оранжевата зона за валежи и образуване на снежна покривка.
БТА