Световен интерес към Перперикон в Лугано
Световен интерес към Перперикон в Лугано / netinfo

Рекорден брой посетители отчитат още в първия ден организаторите на Международното туристическо изложение в Лугано, където общинитеКърджали иХасково представят съвместно възможностите за културен и исторически туризъм в региона.

Щандът на Кърджали и Хасково, в центъра на който са поставени два от символите на региона - Света Богородица и Перперикон е най-атратиктивният в зоната на Източна Европа и привлича огромен брой посетители, съобщи археологът Николай Овчаров, който също е в Швейцария и участва в представянето на туристическите възможности в нашия регион.

На изложението се представят каталог на община Кърджали, дипляни на хотели от общината, брошури, карти, картички с изгледи от: Източните Родопи, Перперикон, Татул, Регионалния исторически музей, Художествената галерия, Храм „Св. Й. Предтеча” и филм за културно историческите паметници, намиращи се на територията на общината.


Изложението в Лугано, което беше официално открито вчера и ще продължи до 5 ноември, е сред най-престижните туристически форуми в света.