Пътят Кърджали-Подкова е сред приоритетите на МРРБ
Пътят Кърджали-Подкова е сред приоритетите на МРРБ / netinfo

Пътят Кърджали-Подкова като част от европейски коридор №9 е сред приоритетите на МРРБ за 2011 година, наред с автомагистралите "Тракия" и Марица". Той е включен в оперативна програма "Транспорт", има заделен бюджет от 32 милиона евро, съобщи в Кърджали министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. За октомври била насрочена тръжната процедура за избор на изпълнител и фирма по надзора. разчетите били най-късно през април 2011-а да започне строителството на отсечката, водеща към Маказа.
Според Плевнелиев почти били приключили отчуждителните процедури по трасето, както и оценката за въздействие на околната среда и археологическите разкопки.
Ще направим всичко възможно, за да можем да подпомогнем Кърджали и с обходния път, който да не позволи през града да преминава големия автомобилен поток, особено след разкриването на КПП на Маказа, обеща още строителният министър. Той обяви намерението да бъдат намерени средства в бюджета за 2011 година за изтготвяне на проект на обходния път на Кърджали и най-късно през 2012 година да стартира строителството на 14-километровата отсечка.