Пловдивският митрополит застана срещу  Новият семееен кодекс
Пловдивският митрополит застана срещу Новият семееен кодекс / netinfo

Българските институции се стремят  да разрушат българското семейство. Това каза в кърджалийското  село Аврен Пловдивският митрополит Николай. Той отправи критики към новия семеен кодекс, който поощрява съвместното съжителство без брак. Според Негово Високо Преосвещенство така  се разрушава морала. Той отбеляза , че българската църква знае какво е добро  и полезно  за народа ни и никога няма да го подведе.

Дядо Николай апелира православното вероучение  да бъде  въведено като предмет в училищата. Това вече е факт в Македония, Румъния и Гърция, пропомни той. Православната ни църква прави всичко необходимо , за да бъдат   обезщетени  финансово учителите   по  този предмет, но за него няма щат, уточни Висшият свещеник.  Вероучението в образованието ни се преподава  само като СИП. Според  духовния глава училището в България е атеистично.

В Аврен владиката освети нова църква , носеща името на Св. Николай Чудотворец. Тя е построена изцяло с дарения, и издигната по идея на отец Боян Саръев. За пръв път  селото беше посетено днес от български митрополит.