/ iStock/Getty Images
Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 45-Народно събрание и Европейския парламент - Коалиция “ГЕРБ-СДС“, ПП "Има такъв народ", Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България-Обединение, ПП „ДПС“, Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" проведоха консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на 11 юли.

Срещата се свика на основание чл.91 от Изборния кодекс и Указ No130/10.05.2021 г. на Президента на Република България за насрочване на избори за Народно събрание на 11 юли.

ЦИК закупува още 1500 машини за гласуване за изборите

Консултациите се водиха от секретаря на община Кърджали Себахатин Риза, който бе упълномощен със заповед на кмета на община Кърджали. Участниците в консултациите се споразумяха за структурирането на комисиите като база се прие разпределението, изготвено от общинската  администрация,въз основа на Решение№15-НСот 31.05.2021г. на РИК-Кърджали.

До 12.00 часа на 7 юни ще се направят писмените поименни предложения за съставите на СИК от участвалите в консултациите представители на шесттеполитически партии и коалиции.

За изборите за Народно събрание в община Кърджали са сформирани 157 СИК - 67 в града и 90 в кметствата. В 16 СИК с избиратели под 300 души няма да има машинно гласуване. В секционните комисии ще участват общо 1321 души.