/ БГНЕС, архив
Разчетът е среднодневно да бъдат обслужвани около 100 граждани
Три нови гишета за лични документи са отворени в ОД на МВР-Кърджали, съобщиха от полицията.

МВР

Директорът на ОД на МВР старши комисар Щерьо Милчев е проверил режима на готовност за работа им, преди да започнат прием на граждани днес. С откриването на новите работни места към сектор "Български документи за самоличност", ръководството на Областната дирекция създава условия за по-доброто обслужване на гражданите в един от най-натоварения Център за административно обслужване.

На новите гишета, достъп до които ще има от входа на сградата на дирекцията към общината, ще работят две биометрични станции за прием на заявления за издаване на лични карти и паспорти и ще се връчват готовите документи. Разчетът е среднодневно тук да бъдат обслужвани около 100 граждани.

МВР

След старта, първото прието заявление с експресна поръчка, е за паспорт на 6-месечно бебе, за което това е първи документ за самоличност. Средствата за ремонт на помещенията, в които са новооткритите гишета, са осигурени от община Кърджали.

Статистиката сочи, че от началото на тази година до 27 септември са издадени 33022 лични карти и 42834 паспорта. До края на 2020 година изтичат сроковете на валидност на около 16000 лични карти и 25000 паспорта.