На първата си среща с новия областен управител на Кърджали Никола Чанев кметовете представиха проблемите на общините.
На първата си среща с новия областен управител на Кърджали Никола Чанев кметовете представиха проблемите на общините. / netinfo
Новият областен управител на Кърджали Никола Чанев покани общинските кметове на кафе, за да чуе проблемите им, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Затруднения достъп до здравно обслужване в отдалечените райони, финансирането на пострадали при бедствия обекти от Комисията за възстановяване и подпомагане към МС, изпълнението на проекти по европейските програми, бяха само част от проблемите, които поставиха общинските кметове от област Кърджали на първата си среща с новия областен управител Никола Чанев. Той от своя страна гарантира, че в негово лице кметовете ще имат партньор, който ще прилага политиките на правителството на регионално ниво и ще кореспондира пряко с местната власт.
Срещата се проведе по инициатива на областния управител Никола Чанев, който покани кметовете на общини на първото си кафе, което изпиха заедно. „Поканих ви, за да положим основите на един добър институционален диалог в интерес на гражданите. Защото, независимо коя политическа сила представляваме, целта ни е една и съща – да служим на хората и да защитаваме техните права и качество на живот“, декларира Чанев. Той подчерта, че от следващия месец тръгва на обиколка из региона, за да се запознае с проблемите по места. 
„Оценяваме жеста, разчитаме символиката на кафето като акт на добронамереност и готовност за партньорство между държавата и местната власт. Поздравяваме ви най-искрено по повод встъпването ви в длъжност и се надяваме на ползотворно взаимодействие, тъй като ангажиментите ни към населението са еднакво важни“, заявиха кметовете.