Двете момичета са откарани в критично състояние в "Пирогов".
Двете момичета са откарани в критично състояние в "Пирогов". / netinfo
26-годишен е загинал при катастрофа снощи около 18,30 часа по пътя между село Светулка и гр.Ардино, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали. Младежът се движил с лек автомобил „Фолксваген“, вследствие на несъобразена скорост загубил контрол над управлението, колата напуснала платното за движение и се преобърнала в канавка.
Екип на пожарната служба в Ардино извадил тялото на шофьора, което било затиснато под колата. Дежурна оперативна група от РУ-Ардино е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.
Още петима са пострадали в четири от общо осемте пътни произшествия през почивните дни. При движение на заден ход на ул.“Македония“ в Кърджали автомобил „Тойота“ с водач С.К./54/ блъснал 90-годишен пешеходец, който бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен. Две деца и майка им са били настанени под наблюдение в кърджалийската болница, след като колата, с която са пътували, била ударена от „Мерцедес“ в Джебел. Със счупена ръка е 27-годишен пътник в лек автомобил „Сеат“, който напуснал пътното платно вследствие на несъобразена скорост и се преобърнал по таван. Катастрофата е станала между селата Комунига и Габрово. Образувано е досъдебно производство. В землището на село Подрумче 6-годишен паднал от трактор с прикачен инвентар. Пострадалият е със счупен крак и транспортиран за лечение в Пловдив. Образувано е досъдебно производство срещу водача Е.А./33/.