/ iStock
Десетки жители на Община-Кочериново блокираха за повече от час пътя за Рилския манастир при разклона за с. Стоб, протестирайки срещу безводието в района. Движението в двете посоки беше пускано на всеки 5-10 минути и регулирано, стигна се обаче до остри пререкания с част от блокиралите пътя, предаде БНР

Местните са гневни, че след като четири денонощия били със сухи чешми, от петък вечерта повечето домакинства отново са без вода.

Същевременно в съседния град Рила налягането на водата се покачва, когато в Кочериново е спряна или е намалена, оплака се Наташа Джонева: 

"Е, как в Рила водата стана по-силна откакто в Кочериново няма? Двете кметства не намират начин да се разберат помежду си явно".

Кметът на Кочериново Станислав Горов през цялото време беше при протестиращите:

"Току-що говорих с екип на ВиК. Казаха, че в резервоарите влиза нищожно количество вода. Затворили са резервоарите в момента. Чакат ги да се напълнят и довечера ще ги пуснат и може би ще се направи някакъв режим. Вода има. Всеки, който пътува за Рилския манастир, може да види, че тече една вода, която е чиста като сълза. Тя спокойно може да се хване. Не е толкова далече, сигурно няма и километър дотам, където е резервоарът за двете общини, и да се прихване тази вода".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня