Най-многолюдното балканско село във Великотърновско е на драстичен воден режим - хората споделят, че имат вода в чешмите за по час през няколко дена
Десетки жители на село Майско блокираха една от улиците в общинския център в Елена с настояване да имат достъп до питейна вода.

Най-многолюдното балканско село във Великотърновско е на драстичен воден режим. Хората споделят, че имат вода в чешмите за по час през няколко дена.

В Майско се подменят близо 3 километра вътрешна водопроводна мрежа, но няма изградена връзка с нов водоизточник, предава БНР.

Бедствено положение заради липсата на вода е обявено в горнооряховско село

Протестиращите поискаха оставката на общинския кмет Дилян Млъзев, заплашиха и с гражданско неподчинение и пътни блокади, а също и да бойкотират следващите избори.

"На три-четири дена имаме вода, която тече като игла. Омръзна ни да купуваме вода. Няма да си пускаме децата. 10 години мизеруваме. Носим си вода с каруци. Искаме вода да си перем децата, да си мием децата.

Друго не искаме. Да си даде оставката Млъзев. Оставка. Ще бойкотираме изборите. Цялото село да не върви нито един човек да гласува. Няма смисъл, само ни лъжат, казаха протестиращите", казаха протестиращите.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР