За пети път Международна камерна музикална академия в Кюстендил
За пети път Международна камерна музикална академия в Кюстендил / Дарик радио,архив

V Международна камерна музикална академия ще се проведе в Кюстендил от 15 май до 3 юни 2013г.В нея ще участват 30 студенти и преподаватели от САЩ и 10 ученика и 12 преподаватели от България.В академията са включени майсторски класове, лекции и концерти в градовете Кюстендил, Благоевград, София,Пловдив, Перник.Организатори на проявата са читалище "Братство 1869", Илинойски Уеслиън университет- САЩ и читалище "Пробуда " Кюстендил.
Част от преподавателите в камерната музикална академия са проф. Йосиф Радионов, Лиса Нелсън, Нина Гордън, проф. Владислав Григоров, Ана Ченг, Светлин Кирилов.
"Тази година за първи път американските гости пожелаха да вземат и часове по рисуване. В програмата им е включено и разглеждане на черешова градина в Кюстендил, за тях това ще е атракция. Ще посетят още Рилския манастир, Седемте Рилски езера, последните дни ще отидат до морето и Копривщица.Очаквам едно силно изпълнение на академията, надявам се да направим много хубави концерти, да посрещнем добре гостите в нашия прекрасен град и да работим за превръщането на Кюстендил в музикална столица на Балканите , а защо не и на Европа", заяви изпълнителният директор на академията Иван Андонов.