Новите случаи на коронавирус в Кюстендилска област през последните три дни – от 29 до 31 юли са 67, сочат данните на РЗИ-Кюстендил. В област Кюстендил най-висока е заболеваемостта в община Дупница – 423,6 на 100 000 души, на 14-дневна база. За цялата Кюстендилска област РЗИ отчита заболеваемост от 342,03. 

Смъртността в региона е нулева. В интензивните отделения на трите болници в Кюстендилска област няма пациенти с COVID-19. Седемнайсет пациенти са настанени за болнично лечение в областта, а диагностицираните, които се лекуват вкъщи, са 284 души. 

До момента бустер е поставен на 15 170 души, а с втора доза от него са 462. 

Временни противоепидемични мерки на територията на област Кюстендил бяха въведени на 22 юли, със срок до 22 август. Тогава задължително стана носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба за всички, които се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни, както и в сградите на РЗИ-Кюстендил и РЗОК-Кюстендил.

Всички, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на обществени места, на които има струпване на хора, е необходимо да спазват физическа дистанция от 1,5 м, предвиждат още въведените мерки.

Временните противоепидемични мерки ще бъдат променяни, в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Кюстендил, казаха още от РЗИ.
БТА