Виолета Симеонова спечели първия медал за клуб Васил и Георги Илиеви
Виолета Симеонова спечели първия медал за клуб Васил и Георги Илиеви / БФБ

Виолета Симеонова от кюстендилския клуб "Васил и Георги Илиеви" остана на крачка от медалите на Държавното първенство по борба за жени. Тя загуби финала от състезателката на "Левски" Мими Христова, в категория до 55 килограма. Бившата възпитаничка на клуба от Кюстендил Екатерина Сардовска от "НСА-2004"- София и Валя Трандева от "НСА-Академик"- София делят третото място в категорията.

Други две състезателки преминали през кюстендилската  школа Станка Златева и Елина Васева спечелиха  първите места, в категории до 72 и 63 килограма.

Битките при мъжете, в класическия стил и останалите категории при жените са днес. На тепиха ще излязат 21 мъже и две дами от клуб "Васил и Георги Илиеви".

"Да се надяваме, че годината ще започне добре. Това е първото състезание  и от него ще се определя националния състав за международните турнири. През март месец е ЕП по борба за жени, април и май- пък ми предстоят състезания по сумо. Не съм спирала да тренирам, само 3- 4 дни почивка за Коледа и Нова година", каза за Дарик Спортист №1 на Кюстендил за 2011 г. Евелина Николова.