Велбъжд стартира със загуба в Разлог
Велбъжд стартира със загуба в Разлог / Влади Владимиров

Футболистите на "Велбъжд" стартираха със загуба в новото първенство на Югозападната "В" група. Воденият от Момчило Радованович отбор отстъпи с 3:1 като гост на "Пирин" в Разлог. Кюстендилци поведоха в резултата с гол на Янко Янков, в началото на второто полувреме, но домакините бързо вкараха два гола за 2:1. Последният гол за "Пирин" падна в последните минути на двубоя.


"Янков вкара още един гол, но той не бе признат. Вратарят Георгиев спаси дузпа. Играхме зряло и хубаво, но имаме проблеми в защитата, а се наложи да правим и две принудителни смени", коментира пред Дарик старши треньорът на "Велбъжд" Момчило Радованович.
Въпреки трудностите преди старата, "Миньор" победи в Бобов дол "Септември"- София с 3:2, а "Германея" и "Бенковски"- Костинброд не успяха да си отбележат гол-0:0.
Всички резултати от 1- вият кръг в ЮЗ "В" група:
Перун (Кресна) - Балкан (Ботевград) 2:0
Пирин 2002 (Разлог) - Велбъжд (Кюстендил) 3:1
Хебър (Пазарджик) - Струмска слава 1927 (Радомир) 5:1
Германея (Сапарева баня) - Костинброд (Костинброд) 0:0
Чепинец (Велинград) - Левски 1923 (Елин Пелин) 1:3
Миньор (Бобов дол) - Септември (София) 3:2
Витоша (Долна Диканя) - Витоша (Бистрица) 0:1
Места 2005 (Хаджидимово) - Сливнишки герой (Сливница) 0:0
Локомотив 1925 (Септември) - Бенковски (Пазарджик) 3:2
Ботев 1937 (Ихтиман)- почива

Отборът на "Авангард"- Бачево се отказа от участие 2 дни преди старта на първенството и групата остана с 19 отбора. Така във втория кръг "Велбъжд" ще почива, тъй като по програма трябваше да посрещне в Кюстендил "Авангард". От треньорското ръководство обмислят контролна среща с отбор от група "Осогово" или учебна игра.