В Сапарева баня почетоха Съединението пред паметника на Васил Левски
В Сапарева баня почетоха Съединението пред паметника на Васил Левски / Община Сапарева баня

С поднасянето на венци и цветя пред бюст- паметника на Левски, в Сапарева баня днес бе отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Венец от името на Общинска администрация - Сапарева баня бе положен от кмета Калин Гелев и зам.- кмета Евелина Нешева.

131- годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия почетоха председателят на ОбС Иван Куйов, зам.-кметът Славчо Коларски, общински съветници, представители на политически партии и граждани.


"На тази дата българският народ извършва едно от най- славните дела в своята история, затова и 6- ти септември се е превърнал в символ на националното ни единство. Фактът, че днес честваме 131- годишнината от това паметно събитие, доказва, че сме силни, когато сме единни. Но е важно, не само в такива дни да си припомняме, че трябва да бъдем обединени, за да се чува гласът ни. Пожелавам, в името на добрите каузи и цели, в името на доброто на България, да бъдем единни винаги. Честит празник на всички!", заяви кметът Калин Гелев.