Темида съд
Темида съд / iStock/Getty Images
Районен съд-Дупница под председателството на съдия Ели Скоклева одобри споразумение и постанови наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, с 3-годишен изпитателен срок за  25-годишния Николай Н. от Дупница. 

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 10.05.2019 г., в село Яхиново, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество - 8 броя таблетки „екстази“, с нето тегло 3,4 милиграма (МДМА), на стойност 134 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. ІІ, т. 1, пр. І-во от НК, за което при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК ще изтърпи наказание 4 месеца „Лишаване от свобода”. На основание чл.66, ал.1 от НК, съдът отложи изтърпяването на наказанието за срок от 3 години.
 
Подсъдимият Николай Н. заяви пред съда: Признавам се за виновен. Желая делото да приключи със споразумение. Разбирам последиците от споразумението, а именно, че решеното дело със споразумение има последиците на влязла в сила присъда и съм съгласен с тези последици. Съгласен съм с вида и размера на наказанието. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред и че доброволно подписвам споразумението.
 
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване,информират от Окръжен съд-Кюстендил.