НАСА програма
НАСА програма / netinfo
 
Всяка година Център за творческо обучение организира конкурс за есе на космическа тематика. Класираните получават покана за участие в  образователен космически център на НАСА, разположен в град Измир, Турция.

НАСА програма
netinfo

Тази година покана получиха четирима ученици от Пето основно училище „Христо Ботев“ – Кюстендил. Темите, по които писаха талантите, бяха: „Аз пътувам през тунел на времето“, „Моята Земя след 300 години“,  „Роботите - моите приятели“. Даниел Якимов, Филип Благоев, Владимир Стоилков и Станислав Иванов заминаха за космическия център на 6 август. Там те участваха в обучителна програма, разработена от американски космически специалисти. Включиха се в интересни интерактивни дейности, използваха специални тренажори и симулатори, летяха в двойник на космическа совалка, в която се симулират реални условия на подготовка и осъществяване на космически полет.

НАСА програма
netinfo


След завръщането си в България нашите представители в обучителната програма показаха, че са разширили познанията си по астрономия, че имат индивидуален подход при решаването на задачи, че са усъвършенствали нивото на английски език и умеят да работят в екип, че имат самочувствие и правилна оценка на ситуацията.

НАСА програма
netinfo