Тържествено откриха учебната година на първото Висше учебно заведение в Кюстендил
Тържествено откриха учебната година на първото Висше учебно заведение в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Тържествено бе открита новата учебна година на първото българско висше учебно заведение в Кюстендил-ВСУ „Черноризец Храбър" е първият университет, който обучава студенти в Кюстендил в партньорство с Международния център „Славянска просвета". Организира дистанционно обучение в гр. Кюстендил в съответствие с изискванията на съвременното динамично общество.
На официалната церемония присъстваха з проф. д-р Павел Павлов заместник-ректор по научно-изследователската дейност на ВСУ, областният управител Виктор Янев, зам. кметът Светослав Василев, председателят на Общински съвет Иван Андонов, директорът на бюро по труда Юлиана Хаджиева, директорът на ОД на МВР Кюстендил комисар Елиан Стамболийски,началник на РУ Кюстендил Росен Райчев, известният културолог проф. Поромански.

Тържествено откриха учебната година на първото Висше учебно заведение в Кюстендил
netinfo


Церемонията откри доц. Бойко Соколовски /Мениджър на МЦСП/.
„Откриваме учебната година на първото висше учебно заведение в Кюстендил.Това е нашият университет , който проби път към Кюстендил. От няколко години работим с ВСУ, с техните магистърски програми. Радвам се, че тази година официално откриваме учебната година и за бакалаври. Това означава, че полагаме основите на едно сериозно Висше учебно заведение, за което смятам, че има необходимост в Кюстендил, има и място, има и бъдеще", заяви доц. Бойко Соколовски.

Тържествено откриха учебната година на първото Висше учебно заведение в Кюстендил
netinfo

 

Думата бе дадена на областният управител Виктор Янев: „Радвам се, че днес съм част от вашето тържество и имам възможността да ви поздравя с това успешно начало, въпреки негативните събития, които се случват в международен и национален план последните седмици. В Кюстендил откриването на висше учебно заведение бе дълго очаквано, ето защо вие сте първите които ще положите началото на неговото развитие и успех. В мое лице занапред ще имате пълна подкрепа. Благодаря на всички, които допринесоха с усилията си за откриването на ВСУ в гр. Кюстендил". След приветствието си той раздаде лично студентските книжки на студентите и пожела успех на всеки един от тях. Общо 75 студенти от България, Сърбия, Македония и Гърция на различни възрасти получиха документа, за да започнат дистанционното си обучение в бакалавърска, магистърска или докторантска програма

ВСУ "Черноризец Храбър" се утвърждава като университет със съвременен мениджмънт, търсещ качествена промяна в критериите за подбор на академичния състав и в критериите за оценка в дейността му, с развиващ се център за управление на проекти, с перспективна програма за професионално развитие на студентите. Всичко това го откроява като образователна марка, спечелила доверието, не само на своите възпитаници, а и на многобройните си академични партньори в целия свят" , заяви проф. д-р Павел Павлов заместник-ректор по научно-изследователската дейност на ВСУ.

 

Тържествено откриха учебната година на първото Висше учебно заведение в Кюстендил
netinfo

 


Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" е най-големият частен университет в България. Той е утвърден академичен център, който съчетава обучението на български и чуждестранни студенти в приоритетни за страната области и създава международно конвертируем и конкурентен научен и академичен продукт. В него се обучават над 10 хиляди студенти в повече от 60 бакалавърски и магистърски и 27 докторски програми.

Тържествено откриха учебната година на първото Висше учебно заведение в Кюстендил
netinfo

 

 


През 2001 г. получава първата си институционална акредитация за срок от 5 години. На 27.07.2006 г. ВСУ "Черноризец Храбър" получава повторна институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерския съвет на Република България с максимална оценка "Много добър" за срок от 6 години. През 2013 г. университетът отново е институционално акредитиран от НАОА за максималния 6-годишен период с една от най-високите оценки в страната.
Високата акредитационна оценка, престижните знаци на Европейската комисия за качество на образователния процес - DS Label, за прилагането на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити - ECTS Label и за постижения в областта на научните изследвания - HR Logo, са доказателство, че Варненският свободен университет е конкурентен в европейското и световното образователно пространство.