Тържествено беше открита новата детска градина в Дупница
Тържествено беше открита новата детска градина в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик

Тържествено беше открита новата детска градина в Дупница. ЦДГ 1 вече ще носи името „Мечта".

Новата и модерно обзаведена детска градина беше открита от кмета на Дупница Методи Чимев.

„Мечтата стана факт, последните 40 години ново детско заведение не е правено, а нашите деца го заслужават. Беше трудно, но се случи и вече е факт. Убеден съм, че за деца и родители финансови несгоди на общината не трябва да имат отношение", каза при откриването Методи Чимев.

Тържествено беше открита новата детска градина в Дупница
netinfo

 

Осигурени са всички необходими условия за осъществяване на обучението и заниманието на децата. Сформирани са 4 групи по 25 деца, което почти запълва капацитета на детската градина.

В нея няма кухня, затова за момента изхранването на децата остава както преди - храната се приготвя в детската градина в кв. Таушаница и се доставя в ЦДГ 1 обясни зам.кметът Крум Милев, в последствие детската градина ще ползва кухнята на социалното предприятие, което се намираше в старата поликлиника. Милев допълни, че не е имало възможност да бъде направена кухня в сградата на детската градина.

Целодневна детска градина номер едно е първата детска градина в Дупница, открита през 1947 година в квартал Левски по инициатива на женското дружество. Това припомни настоящият директор Даниела Гальова и благодари на ръководството на общината за осигурените перфектни условия за работа и възпитание на децата.

Тържествено беше открита новата детска градина в Дупница
netinfo

 

Гост на празника беше началникът на Регионалният инспекторат по образование в Кюстендил Радостина Новакова, която не скри, че това е една от най-хубавите детски градини в областта.

Децата получиха много подаръци от официалните гости. Две от децата помогнаха на кмета на града да засади дърво в двора на градината, което винаги да им напомня за този празничен ден.

Последно детска градина в Дупница е откривана преди 40 години. Днес водосветът за здраве беше отслужен от отец Георги Паликарски и още двама свещеници.