Търсят се здрави жени за бране на ягоди в Испания

Търсят се здрави жени за бране на ягоди в Испания
Търсят се здрави жени за бране на ягоди в Испания / Дарик, архив

Бюрата по труд в Кюстендил и Дупница набират кандидати за работа в Испания  - жени на възраст между 20 - 50 години. Те трябва да с опит в селското стопанство и да са физически здрави, без заболявания на опорно- двигателния апарат, алергии и високо кръвно налягане.

"Натоварванията са големи, а температури през пролетта в парниците е висока. Възнаграждението е по 38, 63 евро на ден, като се работи 6 часа и половина", каза директорът на Бюро по труда- Дупница Наташа Илиева.

Изисква се опит в брането на ягоди. Местоработата е в различни стопанства в Лусена дел Пуерто, провинция Уелва, като се осигурява сезонен трудов договор от 15.02.2012 г. до 30.05.2012 г., на ден и 39 работни часа седмично.

Жилището се осигурява от работодателя и връщането до България, при изпълнен договор. За сметка на работника са храната и пътуването до Испания. Документи се приемат до 20.01.2012 г.

Търсят се общо 327 работнички от България, като обявата е обявена чрез Регионалните служби по заетостта в София, Пловдив и Благоевград.