Тенис на корт- антистрес спорт за деца и възрастни
Тенис на корт- антистрес спорт за деца и възрастни / Личен архив
Бойко Сотиров за тениса на корт в Кюстендил
66689
Бойко Сотиров за тениса на корт в Кюстендил
  • Бойко Сотиров за тениса на корт в Кюстендил

Тенис на корт- това е един от най- антистресовите спортове. Психиката е на първо място. Това е много важно и за децата, каза пред Дарик треньорът в тенис клуб "Кюстендил" Бойко Сотиров. Добра възраст за начало на тренировки по тенис е 5- 6 години. Има и хора, които идват на 45-55-67 години. Спортът е подходящ за всяко възраст, категоричен е Сотиров.
Заниманията за децата започва на кортовете на ул. "Илинден" в 18, 00 ч., защото повечето са на целодневно обучение в училище. По- късно са тренировките с възрастни, а в най- голямата жега работим с тези, които искат да се състезават. Повечето за момента са момичета, заяви в спортната рубрика "На старт" на Дарик- Кюстендил Бойко Сотиров. При студено време, заниманията ще се преместят в многофункционалната зала на стадион "Осогово".
След 5- тия турнир "Кюстендил оупън", Сотиров коментира: "Когато има много деца, аз винаги съм доволен. Другото по- различно тази година бе, че вече турнира е и международен, участваха македонци. Създадохме контакти и ще си гостуваме на турнири и спаринги. Очаквам покана за участие на турнир в Крива Паланка, в началото на октомври".
В тенис клуб "Кюстендил" е в ход смяна на поколенията. Част от трениращите станаха студенти, но се записват малки деца.
"Деца със заложби има, но не обичам да ги хваля. Трябва време, труден спорт, но издържиш ли той става една "прекрасна болест". Виктория е на 5 години, Преслав е на 6 години. Никола Георгиев много добре се развива, но трябва време и много тренировки", каза старши треньорът в кюстендилския клуб.
Бойко Сотиров обърна внимание и на физическото здраве на децата, което от година на година се влошава. "Всички родители трябва много силно да се замислят какво правят с децата си. Баланса между наука, физика, психика е много важен. Не говоря само за тенис, условия за спорт в града има, важното е да се тренира", заключи Сотиров.