Сесия на ОС- Дупница
Сесия на ОС- Дупница / Маргарита Петрова, Дарик
18 докладни записки ще разгледа ОбС Дупница, на последното преди лятната ваканция заседание на 20 юли. Сред точките липса такава по темата за образованието. Припомням, че на предишното заседание Костадин Костадинов поиска свикване на извънредно заседание или темата да залегне за следващото. Извънредна сесия нямаше, няма точка и за предстоящата сесия.

Иначе на тази сесия трябва да бъде обявена процедурата за избор на управител на общинската болница в Дупница, както и утвърден избора за управител на „Ученическо хранене“. Конкурсът спечели досегашния управител Диана Борисова.
Управителят на ГУМ Дупница Цветанка Вуковска иска разрешение от общинските съветници да предприеме неотложен ремонт на външни площи около сградата на ГУМ, както и на стълбите на подлеза. Тя обяснява, че при валежи се наводнява помещение в подземен етаж, както и стените на подлеза и сградата. През пешеходната настилка определени участъци пропускат вода, стичаща се в магазините, които се намират в подлеза. Предстои местният парламент да приеме и Наредбата за реда и начина на отпускане на еднократна финансова помощ на граждани.