Съветниците в Дупница даряват заплатите си за ремонт на общинската болница?
Съветниците в Дупница даряват заплатите си за ремонт на общинската болница? / Дарик радио,архив

На заседанието на ОбС Дупница, този петък като декларация ще влезе предложението от предишна сесия на д-р Пламен Соколов - съветниците да дарят заплатите си за ремонт на терапевтичния блок на общинската болница.

Той, както и колегата му общински съветник Виолета Зашева от Движение 21 ще декларират, че се отказват от възнагражденията си.

На заседанието на ОбС през месец май д-р Пламен Соколов от Движение 21 обяви, че има предложение съветниците да се откажат от хонорарите си за 2016 година, а средствата да бъдат насочени само към една цел - подобряване условията в общинската болница и по конкретно в терапевтичния блок. Предложението не фигурира в дневният ред на сесията, но д-р Соколов не се е отказал от намерението си, то ще бъде изчетено като декларация преди началото на заседанието.

Болницата има сериозна нужда от ремонт - разчетено е, че за ремонт на терапевтичния блок, където не е правен ремонт от 15 години са необходими 94 000 лв. Д-р Соколов изчисли, че ако всички съветници решат да дарят възнагражденията си, това прави 110 000 лв. Той призова и кмета също да се включи и инициативата.

От началото на годината обаче съветниците не са получавали заплати, по този повод д-р Соколов коментира за това могат да се сезират съответните органи. „Приема се бюджет на община Дупница където са залегнали средствата. Това, че не се превеждат това е проблем на кмета. Приемането е със смисъл на закон" коментира д-р Соколов.