Спортна зала за 3- 4 хил. души и кино върху реката. Основен ремонт на Странджата
Спортна зала за 3- 4 хил. души и кино върху реката. Основен ремонт на Странджата / netinfo

  Построяването на многофункционална спортна зала в началото на реката, при евентуалното нейно покриване, предвижда община Кюстендил.

  "Тя ще е за 3- 4 хиляди души, ще даде импулс за спорта и за посещаемостта на града. Ще направим и един кино салон, за да не обикаляме България за да гледаме един филм", заяви кметът Петър Паунов.

  Започва основен ремонт на стадион "Странджата", днес се очаква специалисти да огледат съоръжението и да дадат оферти. Идеята е да бъде направен терен с изкуствена трева, на който да може да се играят официални мачове и да се тренира целогодишно. Предвиждат се още- седалки с облегалки, помощен терен и дори спални помещения. Общината ще купи един или два автобуса, които да се ползват от спортистите за пътуване по състезания.

  "Така града ще има 2 модерни спортни съоръжения и за подготовка, и за официални срещи. Стадион "Странджата" ще стане тренировъчна база. Средствата ще дойдат от продажбата на терена около бившия хотел "Спорт палас", като те ще се използват и за построяване на спортно общежитие до Спортното училище", каза кметът Паунов. Той очаква приходи за общината и за гражданите й. / Чуй /

  "Кафенетата са пълни с местни хора, а никъде не е така. Местните хора работят, а по кафенетата са гостите на града. Ще се погрижим за младите хора, да не са в чалга и нарко сборища, а по спортните съоръжения", коментира Паунов.