Спор при вота за кмет за 190 бюлетини от 1 секция в Кочериново
Спор при вота за кмет за 190 бюлетини от 1 секция в Кочериново / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Иван Демиревски обяви за решение делото с искане за касиране на изборите за кмет на община Кочериново. Той брои повторно бюлетините от една секция- №4, която се намира в град Кочериново. Жалбоподателят Йордан Татарски и неговият адвокат Красимир Петров оспориха над 80% от подадените за избрания за кмет Иван Минков, които бяха 123.
В отговор, адвокатът на Иван Минков, Атанаска Богоева оспори над половината от подадените за Йордан Татарски бюлетини, които в тази секция са 158.
Съдия Иван Демиревски нареди оспорените, по информация на Дарик- 190 бюлетини да бъдат преснимани и приложени към делото, като той ще прецени кои от тях са действителни и кои са недействителни.

Спор при вота за кмет за 190 бюлетини от 1 секция в Кочериново
netinfo

При преброяването на 6- те недействителни бюлетини в секция №4, страните по делото оспориха една от тях, а за една се съгласиха, че действителна за Йордан Татарски.
С писмо до съда, свидетел поиска повторен разпит, защото не бил правилно цитиран в протокола по предишно заседание. Той бил казал, че се съмнява в лице, което превозва избиратели, че им купува гласовете, а не, че е видял даването на парите. Съдът отказа повторния разпит.
Иван Минков спечели балотажа за кмет на община Кочериново с 23 гласа преднина пред Йордан Татарски. И двамата се явиха като независими кандидати.