СПИНОК и Възраждане 2015 оспорват пред съда нови 2 решения на ОС- Кюстендил
СПИНОК и Възраждане 2015 оспорват пред съда нови 2 решения на ОС- Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Сдруженията СПИНОК и "Възраждане 2015", съвместно депозираха в Административен съд - Кюстендил две жалби, срещу 2 решения на Общински съвет- Кюстендил, от заседанието на 29 септември. Те касаят приемането на Общия устройствен план на община Кюстендил и откриването на процедура за приватизация на „ДДД - Кюстендил" ЕООД, гр. Кюстендил, информира с писмо до Дарик адвокат Ангел Ангелов.

По четири вече образувани дела в Административен съд - Кюстендил, по жалби на СПИНОК, всичките пет съдии си направиха отвод и делата са изпратени на ВАС за определяне на друг административен съд, който да ги разгледа и реши. Две от тези дела са отново за съвместно депозирани жалби със сдружение "Възраждане 2015", касаещи избора на местен обществен посредник / Васил Иванов / и промени по бюджета на община Кюстендил за 2016 г. Другите две дела са по жалби на СПИНОК и са срещу решения от 28.07.16 г., съответно срещу закриването на гимназия "Неофит Рилски" и продажбата на общински парцел с площ 1 587 кв.м., намиращ се на ул. "Даскал Димитри" № 30 в Кюстендил.

За 27 октомври е насрочено в Административен съд - Благоевград разглеждането на делото по жалба на СПИНОК срещу решението на ОбС - Кюстендил, с което се дава съгласие за емитирането на нов общински облигационен заем от община Кюстендил, в размер 9 516 000 лв., информира още адвокат Ангелов.