Ще има ли протест в Кюстендил срещу високите сметки за ток?
Ще има ли протест в Кюстендил срещу високите сметки за ток? / Дарик- Кюстендил ,архив

Протест срещу високите сметки за ток  в Кюстендил се организира чрез социалните мрежи. Той е насрочен за 19, 00 ч., пред Арката на площад "Велбъжд".

"ИзЧЕЗвайте, както бе написано в Благоевград. Все от някъде се започва, никой няма да бъде върнат", се казва в призива на Любомир Иванов във Фейсбук.

За протеста е поискано разрешение от община Кюстендил, като по- късно ще стане ясно дали ще бъде получено.

От ЧЕЗ обявиха приемни за граждани в Благоевград, Гоце Делчев и Сандански, след протестите в тези градове срещу високите декемврийски сметки за ток. За проверки настоя и министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„ЧЕЗ е отговорна компания, честен и почтен инвеститор в България от много години. Разбираме притесненията на хората, особено сега, през зимата, когато много домакинства се отопляват с ток. Ще проверим и проверяваме всеки конкретен сигнал и жалба за неточна сметка за електроенергия.

Сигнали може да се подават в центровете за обслужване на клиенти, на електронен адрес zaklienta@cez.bg или на телефонен номер 070010010.  За целта потребителите трябва да съобщят своя клиентски номер или номер на електромер.

Всеки клиент, подал жалба, ще получи отговор с резултатите от проверката.  В случай, че е допусната грешка от страна на ЧЕЗ, тя ще бъде незабавно коригирана.

За периода на проверка по жалбата няма да се пристъпва към преустановяване на електрозахранването. Клиентите имат възможност, в случай че плащането на сметката за ток ги затруднява, да поискат разсрочване на дължимата сума. Това се извършва в Център за обслужване на клиенти или по имейл на адрес zaklienta@cez.bg.

В социалните мрежи има призив и за протест на родители, пред областните управи или общините, в събота от 11 ч.