Шахматен турнир в памет на Богомил Андонов
Шахматен турнир в памет на Богомил Андонов / Дарик- Кюстендил
Гросмайстор Петър Дренчев спечели Шахматния Мемориал „Богомил Андонов” в Кюстендил. 41- годишният български шахматист събра 7.5 точки от 9 партии. Втори също с 7.5 точки се нареди Любомир Данов от Перник, а трети завърши кметът на Гара Бов МС Марио Вутов, който се състезава за благоевградския клуб "Viktori".
 
Победителят от последните две издания на турнира ММ Сашо Николов остана четвърти, а пети се нареди ММ Младен Миленкович от Парачин, Сърбия.

Шахматен турнир в памет на Богомил Андонов
Дарик- Кюстендил

Осмото издание на турнира в Кюстендил събра рекордните 72 участника от България, Македония, Сърбия, Косово и Франция. Той бе открит от зам.- кметът на община Кюстендил Светослав Василев. На откриването присъстваха още дъщерята на Богомил Андонов- Биляна и председателят на местния клуб “Богомил Андонов”- Велислав Куков. Международният турнир се проведе отново в читалище „Братство”, с любезното съдействие на председателя Иван Андонов и продължи 6 часа.

Шахматен турнир в памет на Богомил Андонов
Дарик- Кюстендил
 

Организатори на проявата са Община Кюстендил, ШК „Богомил Андонов” – Кюстендил и Българска федерация по шахмат. Състезанието ще се проведе в 9 кръга по Швейцарска система. Контролата за игра бе по 10 минути на състезател за партията с добавени по 5 секунди за всеки изигран ход.
 
Домакините от клуб „Богомил Андонов” бяха представени от осем шахматисти, предимно деца, сред които и внукът на Богомил Андонов- Борис Теодосиев, който заедно с Мартин Хаджийски бяха и най- малките участници в турнира, на 7 години. Първан Аспарухов от Перник пък бе най- възрастния участник, малко над 60 години

Най- добре от кюстендилци се представи Светломир Стоянов, който с 5.5 точки раздели 13 място в генералното класиране.
При жените номер 1 стана  15- годишната Гергана Пейчева от София, която е европейска шампионка за момичета. 
Дарик- Кюстендил