Сапарева баня с актуализиран бюджет. Дават по 300 лв. за бебе родено през 2012 г.?
Сапарева баня с актуализиран бюджет. Дават по 300 лв. за бебе родено през 2012 г.? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Актуализацията на бюджета на община Сапарева баня беше приета на редовно заседание на местния парламент. Разплащане по проекти и изпълнение на поети от общинското ръководство ангажименти към жители на общината, бяха в акцента на актуализацията на бюджета на община Сапарева баня. След решение на местните парламентаристи, децата родени през 2012 година ще бъдат подпомогнати с по 300 лв., тъй като само през тази година в бюджета на общината не бяха заложени средства за новородено. Искането, това да бъде поправено беше от група майки, чийто деца са родени през въпросната година. С решение на ОбС и децата родени 2012 година ще получат помощи, но това ще се случи при финансова възможност на общината, уточни кметът Сашо Иванов. Той допълни, че след това решение общинска администрация ще има възможност да направи тези плащания, но при наличието на средства, тъй като по закона за бюджета ОбА има приоритетност на плащанията и тя трябва да ги спазва.
Още едно искане ще бъде удовлетворено. Ще бъдат върнати секретарите към кметствата в трите села в общината, но със средства от собствените приходи. Те ще бъдат назначени след влизане в сила на решението.
Също с решение на Общинският съвет ще бъде назначен и един служител в дейност „Други дейности по културата".