/ Община Дупница
500 фиданки от черен бор ще бъдат засадени на територията на Община Дупница в Седмицата на гората. Инициативата ще се проведе на 4-и април. В 10:00 часа е предвидено залесяване на район около село Бистрица, където в годините досега имаше нерегламентирани сметища, а идеята е районът да се облагороди.

Информационна среща на тема "Европейският съюз и младите хора" в Дупница

В 13:00 часа пък ще започне засаждането на черния бор в района на "Еврейските гробища", където склонът вече е почистен от храсти и изсъхнали дървета, като в дейностите ще се включат ученици, младежи и деца. Инициативата е на РДГ Кюстендил, ТП ДГС "Дупница" и Община Дупница.
 
Община Дупница с идеен проект за бившия КЕЧ

От 13:00 часа в четвъртък пък, ще бъдат открити училищен горски разсадник и "Класна стая на открито" в двора на ОУ "Христо Ботев" в село Крайници. Поводът е също Седмицата на гората, която ще премине под мотото "140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората".

В мероприятието ще се включат ученици и учители от учебното заведение, както и представители на ТП ДГС "Дупница", РДГ "Кюстендил", ЮЗДП "ДП Благоевград" и Община Дупница.
Община Дупница